Privatumo politika

1am.lt itin vertina ir saugo klientų privatumą, todėl šioje Privatumo ir slapukų politikoje aiškiai ir skaidriai pateikiame mūsų interneto svetainėje taikomus informacijos rinkimo ir naudojimo principus, taip pat ir kitą informaciją apie 1am.lt nuostatas ir principus užtikrinant asmens duomenų apsaugą.

Tvarkydami asmens duomenis vadovaujamės Europos Sąjungos Duomenų apsaugos reglamento Nr. 2016/679, Lietuvos Respublikos asmens duomenų teisinės apsaugos įstatymo, Lietuvos Respublikos elektroninių ryšių įstatymo, kitų susijusių teisės aktų reikalavimais bei kontroliuojančių institucijų nurodymais.

Kas mes esame

Mūsų tinklalapio adresas yra: https://www.1am.lt

Jūsų asmens duomenų valdytojas yra:

UAB „I asset management“
Konstitucijos pr. 21, 6 Vilnius
info@1AM.lt
+370 618 74816
Įmonės kodas: 304405305

Kokius asmeninius duomenis mes renkame ir kodėl tai darome

Klientų zona

Lankytojas gali turėti savo prieigą tinklapyje, kuri skirta jam pateikti tik jam skirtą informaciją, susijusią su mūsų paslaugomis. Mes renkame tokius duomenis, kaip vartotojo el. paštas bei slaptažodis, kurie skirti vartotojui prisijungti ir jį identifikuoti.

Slapukai (cookies)

Kad svetainė tinkamai veiktų, į Jūsų įrenginį įrašome mažas duomenų rinkmenas, vadinamas slapukais. Tą patį daro dauguma interneto svetainių.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri apsilankius svetainėje išsaugoma jūsų įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė gali tam tikrą laiką „atsiminti“ jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, IP adresą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), o jums nereikia jų iš naujo įvedinėti kaskart lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose. Slapukai taip pat padeda surinkti statistinę informaciją apie svetainės lankomumą.

Slapukai įrašomi tik, jeigu Jūs iššokančiame svetainės pranešime patvirtinate savo sutikimą, išskyrus būtinuosius ir techninius slapukus, kurie reikalingi mūsų paslaugoms teikti.

Būtinieji slapukai

Padeda atvaizduoti Jums interneto svetainės turinį Jūsų įrenginyje. Jų pagalba užtikrinama būtinasis interneto svetainės funkcionalumas. Būtinieji slapukai yra būtini tinkamam interneto svetainės veikimui. Be jų negalima sudaryti galimybės visapusiškai naudotis mūsų interneto svetaine:

 

Pavadinimas Galiojimo laikas Aprašymas
PHPSESSID Slapukas yra su atsitiktiniu unikaliu numeriu arba raidžių / skaičių eilute. Slapukas galioja iki darbo sesijos pabaigos. Slapukas yra skirtas svetainės funkcionalumui realizuoti.

Jis nustato, kad esate tas pats asmuo, o ne naujas lankytojas. Jis nekaupia jokių jūsų asmeninių duomenų.

_tawkuuid 6 mėn. Tawk.to pokalbių funkcijos su klientais įdentifikavimo slapukas. Jis nekaupia jokių jūsų asmeninių duomenų.
_icl_current_language 1 diena Atpažįsta, kokią kalbą atvaizduoti lankytojui. Jis nekaupia jokių jūsų asmeninių duomenų.

 

Jei turite paskyrą ar prisijungėte prie mūsų tinklalapio, mes sukuriame:

Pavadinimas Galiojimo laikas Aprašymas
_icl_current_admin_language 1 diena Atpažįsta prisijungusį svetainės administratorių ir atvaizduoja reikiamą sistemos valdymo aplinkos kalbą
_icl_current_language 1 diena Atpažįsta svetainės administratorių ir atvaizduoja reikiamą sistemos valdymo aplinkos kalbą
wordpress_test_cookie Slapukas galioja iki darbo sesijos pabaigos. Naudojamas patikrinti ar naršyklė palaiko slapukų įrašymą. Slapukas nesaugo jokios asmeninės informacijos.
wordpress_[hash] Slapukas galioja iki darbo sesijos pabaigos. Vartotojo paskyros „secure ID“ slapukas, naudojamas paskyros saugumui užtikrinti. Slapukas nesaugo jokios asmeninės informacijos.
wordpress_logged_in_[hash] Prisijungimo slapukai galioja 2 dienas. Jei Jūs pažymite pasirinkimą „Prisiminti mane“, Jūsų prisijungimo slapukas galios 2 savaites. Kai atsijungiate iš savo paskyros, prisijungimo slapukai ištrinami. Skirtas atpažinti prisijungusį vartotoją sesijos metu. Slapukas nesaugo jokios asmeninės informacijos.
wp-settings-[hash],wp-settings-time-[hash] 1 metus. Naudojamas tinklapio struktūros personalizavimui pagal vartotoją. Slapukai nesaugo jokios asmeninės informacijos.

Slapukų naudojimo teisinis pagrindas – mūsų teisėti interesai užtikrinti svetainės funkcionalumą.

Techniniai slapukai

Techniniai slapukai užtikrina, kad Jums davus sutikimą to nereikės daryti pakartotinai kiekvieną kartą Jums besilankant mūsų interneto svetainėje ar mobiliojoje aplikacijoje.

Pavadinimas Galiojimo laikas Aprašymas
cookie_notice_accepted Galioja 1 metus Slapukas užtikrina, kad Jums davus sutikimą to nereikės daryti pakartotinai kiekvieną kartą Jums besilankant mūsų interneto svetainėje. Slapukas nesaugo jokios asmeninės informacijos. Šis slapukas nėra įjungiamas, iki kol nepateikiat sutikimo..

Slapukų naudojimo teisinis pagrindas – mūsų teisėti interesai užtikrinti techninį svetainės funkcionalumą.

Statistikos / marketingo slapukai

Google analytics slapukai

„Google Analytics“ įrankį suteikia JAV įmonė „Google Inc.“, tad ji taip pat turi prieigą prie šiuo įrankiu surinktų statistinių duomenų. „Google Inc.“ yra įsipareigojusi taikyti ES-JAV Privatumo skydo principus, kurie užtikrina, kad paslaugų teikėjas atitinka ES privatumo standartų reikalavimus.

 

Pavadinimas Galiojimo laikas Aprašymas
_ga 2 metus Slapukas renka informaciją apie vartotojų elgseną svetainėje ir yra naudojamas siekiant išsaugoti statistinę informaciją.
_gid 24 valandas Slapukas renka informaciją apie vartotojų elgseną svetainėje ir yra naudojamas siekiant išsaugoti statistinę informaciją.
_gat 1 minutė Naudojamas nustatyti naujas sesijas / apsilankymus
AMP_TOKEN 30 s. iki 1 metų Turi raktinį žodį, kuris gali būti naudojamas norint gauti Client ID iš AMP kliento ID serviso. Kitos galimos reikšmės rodo atsisakymą, ateinančią užklausą ar klaidą iš Client ID išvedama iš AMP Client ID serviso.
_utma 2 metus Naudojamas atskirti naudotoją nuo naršymo sesijos. Slapukas sukuriamas, kai įvykdoma javascript bibliotekos komanda ir nėra esamų _utma slapukų. Atnaujinamas kaskart, kai į Google Analytics siunčiami duomenys
_utmt 10 minučių Nustato prašymo kategoriją
_utmn 30 minučių Naudojamas nustatyti naujoms sesijoms/vizitams. Slapukas sukuriamas, kai įvykdoma javascript bibliotekos komanda ir nėra esamų _utma slapukų. Atnaujinamas kaskart, kai į Google Analytics siunčiami duomenys
_utmc Iki naršymo pabaigos Nenaudojamas ga.js. Naudojamas suderinamumui su urchin.js. Istoriškai, šis slapukas veikė kartu su _utmb ir nustatydavo, ar naudotojas buvo naujoje naršymo sesijoje/vizite.
_utmz 6 mėnesius Saugo srauto šaltinį ar kampaniją, kuri paaiškina, kaip naudotojas pasiekė jūsų tinklapį. Slapukas sukuriamas, kai įvykdoma javascript bibliotekos komanda ir atnaujinamas kaskart, kai į Google Analytics siunčiami duomenys
_utmv 2 metus Naudojamas saugoti lankytojo lygmens kintamuosius duomenis. Slapukas sukuriamas, kai svetainės kūrėjas naudoja _setCustomVar metodą kartu su lankytojo lygmens kintamaisiais duomenimis. Atnaujinamas kaskart, kai į Google Analytics siunčiami duomenys

Plačiau apie Google Analytics

Iš kitų tinklalapių įkeltas turinys – slapukai

Šiame tinklalapyje gali būti iš kitų tinklalapių įkelto turinio (pavyzdžiui, video, paveikslėliai, tekstas ir pan.). Tokio įkelto turinio peržiūra ir veiksmai su juo šiame tinklalapyje prilygsta apsilankymui tuose tinklalapiuose, iš kurių turinys yra įkeltas.

Šie tinklalapiai gali rinkti duomenis apie Jus, naudoti slapukus (cookies), trečiųjų šalių sekimo paslaugas ir stebėti Jūsų veiksmus su įkeltu turiniu, įskaitant ir tuos atvejus, kai turite paskyrą ir esate prisijungęs prie minėtų tinklalapių (Youtube, Google, Facebook, Twitter, Pinterest ir pan).

Google maps

Su „Google maps“ susiję slapukai naudojami parodyti patogų žemėlapį ir nurodytas vietas.

Šie slapukai galioja 10 metus.

Slapukų pavyzdys: SID, SAPISID, APISID, SSID, HSID, NID, PREF

„Google“ privatumo politika čia

Kaip galima valdyti slapukų nustatymus?

Slapukus galite valdyti ir per savo naudojamos naršyklės nustatymus pasirinkdami, kuriuos slapukus norite priimti ir kuriuos ištrinti. Slapukų galite atsisakyti bet kuriuo metu ištrindami slapukus iš savo naršyklės, kurioje jie yra įdiegti. Slapukų valdymo vieta priklauso nuo Jūsų naudojamos naršyklės. Norėdami daugiau sužinoti, kaip tvarkyti ar pašalinti Jūsų naršyklėje įdiegtus slapukus, apsilankykite Jūsų naudojamos naršyklės interneto puslapyje arba peržiūrėkite trumpą instrukciją populiariausioms naršyklėms čia: Chrome; Mozilla, Edge; Safari; Opera.

Su kuo mes dalinamės Jūsų duomenimis

Jūsų duomenis visada laikome saugiai ir reikalaujame, kad tai užtikrintų visi mūsų partneriai ir paslaugų teikėjai, kurie turi prieigą prie Jūsų duomenų.
Jūsų duomenis gali peržiūrėti:
– svetainės turinio talpinimo tiekėjai
– rinkodaros paslaugų tiekėjai
– projekto vystymo komanda

Kaip ilgai mes saugome Jūsų duomenis

Kai užsiregistruojate mūsų tinklalapyje ir tampate vartotoju, mes saugome visus Jūsų asmeninius duomenis, kuriuos Jūs pateikiate savo paskyroje. Kiekvienas vartotojas gali matyti, redaguoti ir ištrinti savo asmeninius duomenis bet kuriuo metu (išskyrus vartotojo vardą). Tinklalapio administratoriai tai pat gali matyti ir redaguoti šiuos duomenis.

 

Jūsų teisės

Jei Jūs turite paskyrą šiame tinklalapyje, galite reikalauti gauti duomenų eksporto failą su visais asmeniniais duomenimis, kuriuos mes turime apie Jus, įskaitant ir tuos, kuriuos pats mums pateikėte. Jūs taip pat galite reikalauti, kad mes ištrintume visus mūsų turimus Jūsų asmeninius duomenis. Šie abu reikalavimai negalioja duomenims, kuriuos mes privalome išsaugoti pagal įstatymą administraciniams, teisiniams ar saugumo tikslams.

Kokias svetainės apsaugos procedūras mes naudojame

Svetainėje naudojamas Letsencrypt.org SSL sertifikatas

  • Patvirtinta svetainės tapatybė (lankomės tikrojo domeno savininko svetainėje, o ne esame nukreipti į įsilaužėlių padirbtą serverį)
  • Užšifruoti visi tarp serverio ir naršyklės perduodami duomenys – (tinklo įsilaužėliai nebegali jų nuskaityti).
  • Užtikrintas duomenų vientisumas ir originalumas (pakeliui esantys maršrutizatoriai negali pakoreguoti ar cenzūruoti persiunčiamos informacijos).

Daugiau informacijos https://letsencrypt.org

Slaptažodžio saugumo vadovas

Jis skatina, kad visi, turintys prieigą prie savo paskyros, naudotų tvirtus slaptažodžius. Be to, siekiama laikytis OWASP 10 saugumo standarto

Kontaktinė informacija

UAB „I asset management“
Konstitucijos pr. 21, 6 Vilnius
info@1AM.lt
+370 618 74816

Reguliuojamų veiklos sričių informacija

Jei manote, kad Jūsų teisės į privatumą buvo pažeistos, galite pateikti skundą Valstybinei asmens duomenų inspekcijai, A. Juozapavičiaus g. 6, 09310 Vilnius, tel. (8 5) 271 2804, 279 1445, faks. (8 5) 261 9494, el. paštas ada@ada.lt.

Kaip sužinoti apie šios politikos pakeitimus?

1am.lt privatumo ir slapukų politiką, apie esminius pakeitimus informuosime paskelbdami pranešimą interneto svetainėje 1am.lt

Atnaujinta 2018-12-13